Generelt

Hos Fredensborg Balletten undervises der i klassisk ballet for alle. Vi arbejder seriøst og har fokus på at udvikle alle vores elever, samtidig med det skal være sjovt at lære at danse ballet.

Undervisning

Al undervisningen foregår i Fredensborg på Fredensborg Skole, Benediktevej. Undervisningen begynder i August og slutter i Juni.
Ekstra-træning foregår oftest i kulturhus “Fredensborg Gl. Bio” nær slottet.

Tilmelding og udmelding

Tilmelding til hold foregår på foreningens hjemmeside og kræver medlemskab af foreningen Fredensborg Balletten.
Det er muligt at indmelde sig i forening løbende. Dog er der visse tidspunkter der ikke er hensigtsmæssige. Det vil være i forbindelser med prøver op til diverse forestillinger og optrædender.
Ønskes tilmelding kontakt ledelsen via kontakt@fredensborgballetten.dk
September måned er en prøvemåned, hvor man kan får refunderet de resterende måneders indbetaling, hvis udmeldingen sker inden månedens udløb. Herefter er det ikke muligt at få refunderet indbetalingen.
Der vil blive fratrukket 300 kr., for september måned, i det refunderede beløb, uanset hvilket hold man var tilmeldt.

Betaling

Det er muligt at købe én prøvetime inden man beslutter sig for at starte til ballet. Dette koster 75,- kr. som skal betales inden times start.
Beslutter man herefter at starte, fratrækkes beløbet i betalingen for undervisningen. Priser for de enkelte hold findes på hjemmesiden.
Det er ikke muligt at købe klippekort eller at købe flere prøvetimer. De angivne hold-priser er for hele sæsonen og betales ved indmeldelse.
Betalingen kan deles i to rater, efter aftale med ledelsen.

Foreningen

For at kunne deltage på holdene hos Fredensborg Balletten, er medlemskab af foreningen en forudsætning. Foreningskontingentet indgår i prisen og er ca. 30% af hold betalingen.

Opførsel

Vi skal opføre os ordentligt, så vi taler pænt: om hinanden, med hinanden og til hinanden.
Vi er alle gode venner og der er plads til alle og det er vigtigt, at vi respekterer hinanden.

Det betyder bl.a., at vi kommer til tiden, har passende træningstøj på, håret sat i knold, tisset af og evt. fået lidt at spise inden man kommer så man har energi til at danse.

Når man har valgt at gå til ballet hos os, har man valgt at gå på et hold. Det betyder, at der er brug for alle, når vi f.eks. øver til vores forestillinger. Det betyder også, at vi forventer god møde disciplin. Det er bedst, når vi alle er der. Det øger også motivationen til at blive bedre, samt det bliver meget nemmere at følge med.

Påklædning

Vi anbefaler, at man danser ballet i tætsiddende tøj. Vi skal kunne se om knæene er strakte og ryggen lige.
Håret skal sættes op, så det er væk fra ansigtet og vi kan se nakken. Knold er at foretrække, da man kan få en lang hestehale i hovedet når vi snurre rundt.
Om vinteren er det ok at have en trøje på samt varmere bukser. Der kan være koldt i salene. Tøjet skal dog fortsat sidde tæt til kroppen.

På fødderne anbefaler vi bløde balletsko med lædersål. Til at starte med er det ok med strømper. Gymnastiksko er ikke at foretrække, da gummisålen gør, at man står for godt fast på gulvet og ikke kan lave piruetter.

Til opvisninger/forestillinger skal alle piger danse i rosa-farvet balletsko samt rosa strømpebukser/tights og drengene danser i hvide strømper og hvide sko. Andre kostumer sørger foreningen for.
Balletskoene kan købes hos diverse ballet forretninger ( Stræk og Bøj Balletbutikken.dk eller  balletboutique.dk) og strømperne kan købes billigt i  H&M.